De Vrije Wandelaar is een website voor wandelaars die graag ongebonden hun eigen weg kiezen. Voor wie wandelen een middel is en geen doel. Niet alleen grote natuur, ook stedelijke sluiproutes door het groen.

In 2012 richtte ik samen met Hans Cuppen deze wandelwebsite op. Hans en ik kennen elkaar van de redactie van Op lemen voeten. Toen de hele redactie was opgestapt wilden wij graag blijven wandelen en hierover schrijven.

De Vrije Wandelaar loopt het landschap in, volgt kruimelpaden, kijkt wat voor de voeten komt. Een soort slow foot. Poëtische en inspirerende verhalen over zijpaden en dwaalwegen. Aandacht voor cultuur en geschiedenis. Nederlandse en grensoverschrijdende verhalen uit Europa. Prachtig proza, fijne fotografie, praktische informatie, handige kaarten en verwijzingen. Een platform voor ondernemende wandelaars maar ook voor de luie-stoel-wandelaar.

www.devrijewandelaar.nl