Speciaal voor Week van de Begraafplaats in 2015 gaf Vereniging De Terebinth Over de groene zoden uit, een bundeling van wandelingen over begraafplaatsen in Nederland. Een fris boekje dat uitnodigt tot het maken van een ommetje over ‘de verborgen parels van de funeraire cultuur in Nederland’. Van de klassieke begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch tot de natuurbegraafplaats Weverslo en van de ‘jonge’ begraafplaats in Zeewolde tot de eeuwenoude joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. Elk verhaal met sfeerbeschrijvingen, prachtige kleurenfoto’s en praktische informatie. Met verwijzingen naar routes op www.Terebinth.nl en een lijst van historische begraafplaatsen.

Een aantal verhalen verscheen eerder in de serie ‘Wandelen over begraafplaatsen’ in het tijdschrift Terebinth. Verschillende auteurs maakten speciaal voor deze bundel een nieuwe wandeling. Schrijver/journalist John Jansen van Galen, een enthousiast wandelaar, tekende voor een inspirerend voorwoord.

L. Vermeulen en B. Hendriksen (red.)
Over de groene zoden. Wandelen over begraafplaatsen in Nederland
ISBN 978-90-817644-1-4
128 blz., full colour, 14,7×21 cm (A5 liggend)
Verkoopprijs € 10,95

Bestellen?

Als u een exemplaar van deze publicatie wilt bestellen, stuur dan een mailtje naar bureau@terebinth.nl of bel met 0345 521132 (ma-vr 10-16 uur). Of bestel via Bol.com.